Tarihçe

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız Üniversitemizin kuruluşundan (1982) bu yana hizmet vermektedir. Birimimiz, eğitim, öğretim birimlerine, araştırmacılara, öğrencilere, personele ve yönetim birimlerine bilişim desteği sunmaktadır. Güvenli, hızlı bir bilişim için altyapı hazırlamak, her türlü donanım, yazılım, sistem, teknik destek, proje ve denetleme işlerinde mevzuata uygun ve yeni teknolojik gelişmelerin takip edilip uygulandığı hizmeti vermek, ayrıca devam eden otomasyon projelerinin bitirilmesi için gerekli desteği sürdürmek, yapısını nitelik ve nicelik olarak geliştirmek amacını teşkil etmektedir. Başkanlığımız Rektörlük İdari Birimlerinin yer aldığı binanın birinci katında 800 m2 alan ve 20 odadan oluşan bir alanda hizmet vermektedir.

Ayrıca Rektörlük binası dışında Üniversitemize ait birimlerde ( Tınaztepe, Eğitim, Dokuz Çeşmeler, Sağlık ve GSF kampüslerimizde) teknik servislerimiz, sistem odalarımız ve depolarımız bulunmaktadır.